BO GRANNE MED NATUREN
BARA 20 MINUTER FRÅN CITY

BO I EN VACKER, INSPIRERANDE OCH GRÖN DEL AV DET NYA STOCKHOLM

Strax söder om Stockholm, i Haninge kommun, växer den nya stadsdelen Vega fram. Här planeras 3 500 bostäder i olika former, närservice och en ny pendeltågsstation. Allt vävs samman med nya gator, cykel- och gångvägar, parker, torg och naturområden. Vega ligger perfekt placerat för den som drömmer om ett inspirerade boende som har närhet till allt. Här är närheten till Stockholms innerstad lika självklar som närheten till natursköna omgivningar som friluftsområdet Rudan, Tyresta nationalpark och skärgårdspärlor som Utö, Dalarö och Huvudskär.

Från Vega är det gångavstånd till handelsplats Port 73 med 40 butiker och restauranger och endast tio minuters cykelväg till Haninge Centrum och fullt serviceutbud.

Förskolor och grundskolor

I Vega kommer det att finnas totalt nio förskolor och tre grundskolor när stadsdelen står klart 2021. Inom kommunen finns sedan flera gymnasium och folkhögskolor.

KOMMUNIKATIONER

Att ta sig till och från Vega kommer vara enkelt, oavsett om du vill åka kommunalt, köra bil eller cykla. Ny pendeltågsstation, busstorg, gång- och cykelvägar samt en ny trafikplats håller just nu på att byggas. Från Vega når du Stockholm central på bara 20 minuter och direktbussen till Gullmarsplan tar endas 15 minuter. Det finns även busslinjer som tar dig till Farsta och Haninge Centrum.

Gång- och cykelvägar

I den gröna stadsdelen Vega har gång- och cykelvägar samt kollektivtrafik hög prioritet. Det ska vara enkelt att kunna välja bort bilen och tryggt för barn och unga att ta sig till och från förskolor, skolor, vänner och aktiviteter.

Ta ett dopp

I Vega bor du granne med flera sjöar och det är inte heller långt till skärgården.

ALLT RUNT HÖRNET